IndaFotó képek

RSS

Follow KGyST on Twitter 

AideRSS

Friss topikok

Linkblog

2009.02.28. 10:09 KGyST

Könyvet vagy PDF-et a Wikipédiából, gyorsan

Tavaly a Wikipédia fontosabb szócikkeit kiadták könyv formájában Németországban.

Most a Mediawiki  fejlesztői olyan kiterjesztést csináltak, amellyel bárki pikk-pakk könyvet állíthat össze kiválasztott cikkekből, amit letölthet PDF-ben, vagy kinyomtattathat. A dolog egyelőre a magyaron nem működik, az angolon viszont annál inkább.

Bármely szócikk és kategória mellett, a bal oldali toolbaron látszik a create book mező, itt az olvasott cikket vagy a kategória összes cikkét hozzáadhatjuk, majd a Show book-ra kattintva a cikkeket rendezhetjük, fejezeteket csináklhatuk. Szócikkek hozzáadása mellett ki lehet pl. választani, hogy csak bizonyos szintre minősített (Pl. kiemelt) cikkek, vagy egy cikknek bizonyos verziója legyen benne.

A GDFL licensszel való kompatibilitás miatt minden cikk minden végén az összes szerző nevét tartalmazza. Példának itt egy PDF-könyv a SETI-ről. Érdemes óvatosnak lenni, nagyon hamar össze lehet dobnitöbb száz oldalas és megabájtos enciklopédiákat.

Szólj hozzá!

Címkék: wikipédia


A bejegyzés trackback címe:

https://kgyst.blog.hu/api/trackback/id/tr32971149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása