IndaFotó képek

RSS

Follow KGyST on Twitter 

AideRSS

Friss topikok

Linkblog

2009.03.13. 17:20 KGyST

"külön jogszabályban meghatározott"

Amikor tetszőleges költségvetési szerv munkájának tragikus színvonalát elemezgetik, gyakran felmerül, hogy azért az ő munkájuk sem leányálom, mert milyen hülye jogszabályokat kell alkalmazniuk, a jogalkotó így, a jogalkotó úgy.

Az óvodák tervezéséről szóló OM rendeletet olvasva, minden oldalon vagy kétszer beleszaladok abba, hogy bizonyos kérdéseket a "külön jogszabályban meghatározott" formulával intéz el a szöveg, ami nagyon jó, mert még csak tippet sem ad, hogy hol is keressem, pörgessem át a teljes magyar jogi korpuszt, hát ez elvárhetó egy írástudótól.

Vajon mikor készül el egy olyan jogszabálygűjtemény, amiben a jogszabályok megfelelően linekve vannak, neadjisten a linkek kétirányúak, hogy az is látszódjék, hogy egy jogszabályra melyik másik utal, hogy változtatáskor ne legyenek nyilvánvaló ellentmondások köztük? Ha létezik is ilyen, a Parlamentben még tuti nem használják.

Technikailag ma 20 éve lenne lehetséges. (Létezik, hogy a web pont ma 20 éves, a Linux meg 15?)

Szólj hozzá!

Címkék: jog


A bejegyzés trackback címe:

https://kgyst.blog.hu/api/trackback/id/tr941000404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása