IndaFotó képek

RSS

Follow KGyST on Twitter 

AideRSS

Friss topikok

Linkblog

2009.01.06. 19:56 KGyST

co.mments.com: A válság első áldozata a minőség, a többi ráér

co.mments

 

 

Örömmel olvasom a hírt, hogy

co.mments will be shutting down Jan 11, 2009. It’s been a wonderful ride, unfortunately regular upkeep, and our friendly spammers, have turned it into a chore. I need the time and energy to focus on other things, so sadly, I’m going to shutdown the site by the end of this week. Thank you all for your support, Assaf

magyarul bezár a co.mments, az egyetlen használható szájt, amivel az ember a kommentjeit követhette idáig. Nem sok alternatíva van, még megbízhatónak találom a cocomments.com-ot ami pl. a blog.hu-t nem tudja követni.

Szép kilátások. Ez az egész azért szórakoztató, mert miközben a fantázia nélküli szájtok nem győzik egymást majmolni, minden ötletre rámozdul néhány másik cég is, bár tuti, hogy semmi esélyük, úgy tűnik, egy niche most üresen fog maradni, pedig a monetarizáció, az RSS-be tett hirdetések révén nem lett volna túl nehéz, ha az RSS valmilyen szinten érdekes technológia, akkor előbb-utóbb úgyis tele lesz reklámmal, amit persze megfelelő alkalmazással lehet szűrni.

Maradnak szerveroldalon megoldott reklámkövető megoldások, mint a Disqus, vagy éppen az Inda Radarja, (ami elvben majd más magyar blogszolgáltatókat is tud majd figyelni) már ahol ezek léteznek. A többi: kálló.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kgyst.blog.hu/api/trackback/id/tr43862075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása