IndaFotó képek

RSS

Follow KGyST on Twitter 

AideRSS

Friss topikok

Linkblog

2009.02.06. 19:52 KGyST

Nekem gyanús

A Lifehackeren a minap szavazás volt arról, hogy mi a legnépszerűbb, a Windows tálcájában futó program. Az erős mezőnyben történetesen egy olyan program nyert, a Digsby, amit totál nem ismertem, nosza, ki is próbáltam. Nem vettem használatba, pedig elvben pont megelelelne.

A program az összes IM-kliens (mínusz, persze a Skype), Facebook- és egyéb közösségi szájt- hírfigyelő, emellett a bejövő leveleket is csekkeli. Majd' mindent tud, amit egy ilyen progginak tudnia kell, de ennek ára van: az összes jelszavamat elkéri, és online tárolja.

Na ez az, mai kiverte a biztosítékot, én már nem is számolom, hány olyan hely van, ami az adatok, kapcsoolatok importálásához, vagy a rendszeres hozzájuk féréshez elkéri a legfontosabb szájtok valamelyikének passwordjét is. (Legutóbbi ilyen a Webisztánon hájpolt blip.fm volt), a Digsby ezt vitte a tökélyre a legfontosabb 5-10-20 password elkérésével.

Mivel a szájtok közti adatcsere nyilvánvalóan egyre elterjedtebb lesz, ezt a problémát ha kábé egy éven belül nem oldják meg (a MyOpenID-hez hasonló identitáskezelő rendszerek), abból bizony nagy kupleráj lesz.

4 komment

Címkék: web2.0 biztonság myopenid digsby


A bejegyzés trackback címe:

https://kgyst.blog.hu/api/trackback/id/tr29927240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

en1 2009.02.06. 21:13:47

KGYST én használom. eddig nem fedeztem fel, hogy visszaéltek volna a jelszavakkal. ha megnézed, az összes hasonló progi ezt csinálja: Mirinda, Trillian, stb. megbízom bennük.

persze van jópár oldal, ami viszont visszaél pl. az msnes adatokkal és küldözgeti a sok-sok kéretlen reklámot.

szóval óvatosan a használattal, ebben egyetértek.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2009.02.06. 21:34:56

@en1:
Szvsz Miranda pont nem ilyen, mert ott a proggi tárolja a jelszót, ennél meg kapsz egy accountot, és a szerveren (NÁLUK) tárolódik az összes pw.

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2009.02.08. 01:33:19

...amire semmi szükség nem lenne elvileg.
Naggyon gyanús

KGyST · http://repules.tumblr.com 2009.02.08. 10:21:58

@EdBoyWW:
Viszont hozzáértők a legjobb programnak szavazták meg...
süti beállítások módosítása