IndaFotó képek

RSS

Follow KGyST on Twitter 

AideRSS

Friss topikok

Linkblog

2009.08.20. 18:49 KGyST

Repülni is engedd

Történelmileg úgy alakult, hogy a kereszténység bölcsen ráépítette ünnepeit a pogányokra, majd a komcsik ügyesenen a sajátjaikat a keresztényekre, majd az újonnan született demokrácia a sajátjait a komcsikra. Nagyszerű. Így nem kellett svarcban ünnepelni a Karácsonyt, viszont augusztus 20. tematikája kiegészült a tüzijátékkal és azzal, amit az ántivilágban vízi- és légiparádénak hívtak, most meg sehogy, azaz újonnan leginkább Red Bull ai Race-nek. És mindkettő milliós tömegeket vonz.

A Red Bull Air Race tiszta véletlenül kötődik Magyarországhoz, Besenyei Péternek komoly szerepe van a kitalálásában, az első igazit, próbaképpen, a zeltwegi repülőtér után pedig Budapesten rendezték. Azóta, amennyire jól tudom, mi vagyunk az egyetlen város, amely nem fizet azért, hogy a cirkusz eljőjjön.

Így a szervezők két legyet ütöttek egy csapásra: lehetett spórolni a (drága) légi parádén is, mert más szervezi, a Red Bull ritka gépeket is elhoz, de a rendszerváltás után haldokló programot több órásra, sőt, több naposra duzzasztja.

Arról meg, hogy a RBAR mennyi bevételt, el lehet (és érdemes is lenne) vitatkozni, az azonban valószínű, hogy augusztus 20-án a pesti szállodai szobák nagy része foglalt volt, és ez nem kis részben annak a tetemes tömegnek volt köszönhető, akik kimentek a légi parádéra és a tűzijáékra. (Az a tömeg, amelyik reggel tízkor ott volt, valszeg nem a tűzijátékra ment ki.)

Az nem meglepő, hogy vannak, akik Budapestet kétmilliós elfekvőnek képzelik el, ahol a léghangnyomássszint soha nem haladhatja meg a 30 decibelt. Nagyon öreg koromra valószínűleg én is ilyen leszek.

Az már jobban meglep, hogy ezt olyan emberek is a pokolba kívánják, akik két hete meg a Szigeten mulattak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kgyst.blog.hu/api/trackback/id/tr221325925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása